Wykonanie
Nie ma to jak domowa
wędlinka... Zazwyczaj przygotowanie takiej nie zabiera wcale dużo czasu czy energii. Tak jest właśnie w tym przypadku. Szybko prosto i bardzo smacznie !Składniki :* około 1 kg kawałek
schabu bez kości ,* 4 duże ząbki
czosnku,* 2 łyżki suszonego
majeranku,*
sól,
pieprz,* 2 łyżki
oliwy,*
oliwa do smażenia,Przygotowanie :
Schab umyj, osusz ręcznikiem papierowym.Delikatnie ponacinaj z wierzchu.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj, wymieszaj z dwoma łyżkami
oliwy i
majeranku.
Mięso delikatnie
posól ( nie należy przesadzić z
solą ), popieprz a następnie natrzyj przygotowaną marynatą.Zawiń
schab w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 24 godziny.Po zamarynowaniu
schab obsmaż na
oliwie na rumiano z każdej strony.Włóż do naczynia żaroodpornego (przykryj) lub worka do pieczenia.wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj około godziny do półtorej ( czas zależy od wielkości mięcha i działania pieca ).Wyjmij i ostudź.
a tu po obsmażeniu ...