Wykonanie
Kotlety zawsze robię z
ryżem z poprzedniego postu. Są delikatne, rozpływają się w ustach. Pyszne. Mogłabym je jeść na okrągło:) A do tego ich wykonanie nie jest bardzo pracochłonne!
Potrzebne będą:1 podwójna
pierś z kurczaka20dag
pieczarek3 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
majonezu2
jaja1
cebulaKurczaka i
pieczarki kroimy w kostkę o
boku 1cm,
cebulę w plasterki. Dodajemy resztę składników, mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Smażymy jak placki ziemniaczane:)Mi zdarzało się odstawiać nawet tylko na pół godziny - w smaku i tak są pyszne, aczkolwiek jak ostatnio odstawiłam na 4 godziny to mąż stwierdził, że idealnie przeszły smaki i , że bardziej mu smakują niż zwykle. Ja aż takiej różnicy nie czułam, więc nie wiem czy małżonek się tylko podlizywał, czy mówił prawdę:)