Placuszki dziś smażę wraz z mąką kukurydzianą oraz serkiem naturalnym . Sok i skórkę cytryny dodaję oraz maku też trochę. Całość podaje z musem truskawkowym oraz orzechami włoskimi . Dzięki tej mące mają ciekawą strukturę. Poza tym są grube i pulchne, a cytrusowy dodatek nadaje im przyjemnego zapachu i smaku. Delikatne tak, że wprost rozpływają się w ustach!kukurydziane placuszki cytrynowo-makowe na serku naturalnym z musem truskawkowym oraz orzechami włoskimicornmeal lemon-poppy seed pancakes with natural cream cheese served with strawberry mousse and walnutsSkładniki:- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej- jajko- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej- 150g serka naturalnego- łyżka syropu klonowego lub miodu- łyżeczka maku mielonego- łyżeczka soku z cytryny i trochę skórkiJajko dokładnie wymieszać z mąką, sodą, syropem oraz serkiem. Następnie połączyć z sokiem z cytryny, skórką i makiem. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zapamiętać - zdrowie nie jest ważne, zdrowie jest NAJważniejsze ! Pogoda się zmienia, słońce mnie pociesza i na talerzu też słonecznie :)Miłej środy!