Wykonanie
Wieczorem robię
dyniowe puree, a rano smażę
dyniowe placuszki :) Jesienne smaki, jesienny klimat. Jednak nie całkiem, bo mama zaskoczyła mnie wczoraj koszyczkiem
malin i
borówek! Czyli jednak jeszcze coś można znaleźć z letnich
owoców :) Także jako dodatek do moich placuszków dziś
masło orzechowe.Przepyszny, udany debiut!
Mogę stwierdzić, że trafiają na listę jednych z najpyszniejszych placuszków. Już wiem, że często
będę je robić :)Inspirowałam się wieloma przepisami, dlatego konkretnego źródła nie podam. Wymyśliłam swoją wersję :)
cynamonowe owsiane
dyniowe placuszki z
masłem orzechowym i
malinkamicinnamon oat pumpkin pancakes with peanut butter and raspberries~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~-1/2 szklanki
mąki owsianej-
jajko-łyżka
serka naturalnego (kopiasta)-łyżka
syropu klonowego - np. ten-łyżeczka
cynamonu-1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia-1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej-około 3 łyżki
dyniowego pureeWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Dziś długi szkolny dzień. Jem smaczne, pożywne śniadanie. Biorę ze sobą kanapki z
kurczakiem i ruszam do szkoły, zdobywać wiedzę :)Miłego dnia!