Wykonanie
Dziś dalej zajadam się
twarogowym śniadaniem. Tym razem na ciepło.
Kakakowy z kawałkami
gorzkiej czekolady - sernik z patelni . Nie kilka mniejszych, a jeden duży . Smażony na
oleju kokosowym . Do tego
masło orzechowe i malinowy
miód, który wczoraj dostałam prosto z gór. I jeszcze
dżem truskawkowy, bo lubię jak lekko przełamuje
słodycz śniadania. Jak smakowało? Sernik rozpływał się w ustach! Wbrew pozorom nie był tak bardzo słodki.
kakaowy sernik owsiany z patelni z kawałkami
gorzkiej czekolady podany z
masłem orzechowym,
miodem malinowym oraz naturalnym
dżemem truskawkowymcococa oat cheesecake from the pan with dark chocolate served with peanut butter, raspberry honey and natural strawberry jam
Składniki:- ok. 180g
twarogu-
białko jaja- łyżeczka
kakao-
gorzka czekolada- łyżeczka
syropu klonowego- trochę mniej niż 1/2 szklanki
mąki owsianej
Twaróg rozgnieść z
białkiem. Następnie dodać
kakao i dokładnie połączyć.
Potem wymieszać z
mąką. Na koniec rozdrobnić
czekoladę i wymieszać z
serową masą. Na patelni rozgrzać
olej kokosowy (lub inny). Zmoczyć dłonie i uformować
twarogową kulę. Położyć na patelnię i spłaszczyć na formę dużego placka. Smażyć na średnim ogniu ok. 7 min. z każdej strony. Aby obrócić placek należy przełożyć go na talerz, a następnie drugą niewysmażoną stroną położyć na patelnię. Uwaga! Rozpuszczająca się
czekolada może się trochę przypalić.Smacznego! z przepisu na
kakaowe serniczki - Blaithin ;)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Słodki, leniwy poranek. Ostatni w te ferie. Teraz kolej na innych. Ja wracam. Tam gdzie lubię wracać, zdobywać wiedzę, spotykać znajomych i po prostu robić to co do mnie należy. Byle bez stresu, swobodniej. Czas rozluźnić swoje myśli przed powrotem.Keep smiling, take it easy.