Wykonanie
sernikobrownie z
malinamicheesecake brownies with raspberriesPrzepis na sernikobrownie podchodzi od Maria'n. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Jeżeli ktoś jest fanem tego wypieku, a niekoniecznie chce piec mu się na raz całą blachę ciasta, na pewno będzie zachwycony. Ja robiłam je już wcześniej kilka
razy, jednak zawsze w ramach słodkiej kolacji. Dziś zmieniłam ten nawyk, bo warto było je tu zaprezentować. ;)/1 porcja/
- 100g
twarogu sernikowego- 20g
mąki żytniej-
białko jajka- 1 łyżeczka
syropu z agawy- szczypta
sody oczyszczonej- szczypta
soli- 40g
mąki żytniej- 1
jajko +
żółtko- 2 kostki
gorzkiej czekolady- 1 łyżka
kakao naturalnego- 1 łyżeczka
syropu z agawy- szczypta
sody oczyszczonej- szczypta
soliW jednej misce miksujemy składniki na masę
serową. W drugiej mieszamy najpierw
mąkę,
kakao,
sodę i
sól, a następnie dodajemy
syrop,
jajko i
żółtko. Mieszamy dokładnie, a na końcu dodajemy pokruszone 2 kostki
gorzkiej czekolady, łączymy z
ciastem. W lekko natłuszczonym naczyniu ceramicznym układamy naprzemiennie dwie masy, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy pół godziny. Jemy na ciepło bądź też podajemy ostudzone.InspiracjaAkcja I