Wykonanie
Te pierogi smakują po prostu rewelacyjnie. Następnym razem zrobię chyba podwójną porcję, chociaż z tej wychodzi około 50 pierogów, dla mnie to było za mało ;)Koniecznie spróbujcie!

Potrzebujemy:150 g
świeżego szpinaku100 g
sera feta1 ząbek
czosnku1 plasterek
sera żółtego1 pojedynczą
pierś z kurczakasól,
pieprz, świeży
tymianek, łyżka
oliwy z oliwektłuszcz do podsmażenia
kurczaka i
szpinaku (u mnie
masło)idealne ciasto na pierogi z tego przepisu
Szpinak myjemy i podsmażamy na patelni.
Kurczaka myjemy, wycinamy błonki i kroimy go na mniejsze kawałki (4-5). Nacieramy
oliwą z oliwek, solimy,
pieprzymy i dodajemy świeży
tymianek. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do porządnego zarumienienia się z dwóch stron.Odstawiamy do schłodzenia, kroimy w drobną kosteczkę.
Ser feta kruszymy w misce, dodajemy drobno pokrojonego
kurczaka, usmażony
szpinak i pokrojony w kostkę
ser żółty. Dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy i całość doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku (
soli niezbyt dużo,
ser jest słony).Lepimy pierogi, gotujemy zgodnie z przepisem tutaj.