PDFKurczak jest o tyle wdzięcznym mięsem, że smakuje ze wszystkim. Na słono, słodko, ostro. Tym razem przygotowałam klasyczne roladki ze szpinakiem. Szpinak, znienawidzony przez większość dzieci jest mimo wszystko bardzo smaczny i jeszcze bardziej zdrowy.Składniki:4 filety z piersi z kurczakaszpinak(świeży lub mrożony - może być mielony)2 ząbki czosnkumasłouniwersalna panierkaser fetasólpieprzPrzygotowanie:1. Filety z kurczaka rozbijamy, delikatnie solimy i pieprzymy.2. Szpinak smażymy na odrobinie masła wraz z czosnkiem i malutką szczyptą soli i pieprzu (nie solimy zbyt dużo bo feta odda sól).3. Na filetach rozkładamy szpinak i układamy po pasku fety. Rolujemy.4. Panierujemy roladki i smażymy na złoty kolor na maśle.5. Podajemy z ziemniakami i resztą szpinaku doprawionym do smaku solą, pieprzem i podsmażonym z jajkiem.Smacznego!!!PDF