ßßß
Składniki:1 świeży brokuł lub 300 g mrożonych brokułów1/2 opakowania sera typu feta1/2 czerwonej papryki1/2 puszki kukurydzy1 czerwona cebulaoliwa1 łyżka soku z cytrynysól, pieprzBrokuły gotujemy – najlepiej na parze – przez około 8 minut. Muszą być chrupiące, nie miękkie. Podczas gdy brokuły się gotują kroimy paprykę w cieniutkie paski i cebulę w cienkie piórka. Odcedzamy kukurydzę i kroimy delikatnie fetę. Mieszamy paprykę, cebulę i kukurydzę z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie dokładamy brokuły i fetę i bardzo delikatnie mieszamy. Taką ilością sałatki najedzą się dwie osoby. Jest pożywna, a zarazem chrupiąca i zdrowaKojarzyć mi się już chyba zawsze będzie z oczekiwaniem na nadejście prawdziwej wiosny
Pozostając w tematyce wiosennej chciałabym podać Wam linki do dwóch wiosennych akcji w jakich ostatnio brałam udział:Zielono mi – autorstwa Pincake, w ramach której przygotowałam pięć zielonych dańkurczak na zielonokapusta włoska zapiekana z pomidoramisałatka makaronowa z zielonym akcentemdorsz na zielonym posłaniukoktajl ogórkowy11 edycja Baru Sałatkowego „U Peli” pt. „Kobieca sałatka”, gdzie znalazły się dwie moje propozycje:sałatka „grecka po polsku”sałatka makaronowa z zielonym akcentem