Wykonanie
14 kwietnia 2014
Przyznam szczerze, że po
jarmuż sięgnęłam tylko dlatego, że nie było
kapusty pekińskiej na stoisku z warzywami. Nie lubię iść za
modą, a to podobno najmodniejsza
kapusta ostatnimi czasy. Muszę przyznać, że wygląda ładnie, smakuje też dobrze (troszkę jak
szczaw), jedynie strukturę ma zbyt "łykowatą". Jeśli chcecie się czegoś więcej dowiedzieć o tym pomarszczonym warzywie odsyłam do
Ziołowego Zakątka . Do mojego życia niewiele
jarmuż wniósł nowego.KOLOROWA
SAŁATKA Z
JARMUŻEMSkładniki:kilka liści
jarmużu1
papryka czerwona3
pomidory1 zielony
ogórekdressing2 łyżki
soku z cytryny5 łyżek
oliwy z oliwek1 płaska łyżeczka
soliszczypta
pieprzuWarzywa myjemy dokładnie. Oddzielamy pofałdowane liście
jarmużu od grubych łodyżek.
Paprykę,
ogórka i
pomidory (bez pestek) kroimy w kosteczkę.W miseczce łączymy ze sobą
sok z cytryny,
oliwę,
sól i
pieprz. Polewamy dressingiem
sałatkę. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.