Wykonanie
Składniki:*150 g ugotowanych
szparagów,*100 g
sałaty,* 100 g
pomidorków koktajlowych ( około 10 sztuk),* 2
ogórki gruntowe luz 1/3 zielonego,* 2 łyżki
oliwy,* 2 łyżki
wody,* 1 łyżka
soku z cytryny,* 1 łyżka
koperku,*
sól,
pieprzPrzygotowanie :
Szparagi pokroić na kawałki około 1,5 - 2 centymetrowe, przełożyć do miski.Dodać porwaną
sałatę, pokrojone na ćwiartki
pomidorki i
ogórki pokrojone w plasterki.Do kubeczka wlać
oliwę,
sok z cytryny i
wodę, doprawić szczyptą
soli i
pieprzu.Sosem zalać warzywa, dodać
koperek, wszystko dobrze wymieszać.Do sałatki można dodać np. grillowaną
pierś z kurczaka.
Przepis dołączam do akcji Kolorowo-
Sałatkowo oraz
Pomidorowe inspiracje.