ßßß
 
            
         Pyszny, sycący deser.Zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych. Kojarzy się z latem, odpoczynkiem i beztroskim czasem.Te delicje przypominają mirodzinny dom. Mieliśmygofrownicę w kształcie serca i takie serduszkowe gofry z apetytem zajadaliśmy.Wystarczyło posypać cukrempudrem, albo polać miodemby poczuć się jak w raju :)150 g masła, 200 ml mleka, 200 g mąki, 140 g cukru, 4 jaja,pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.Masło roztopiłam i wystudziłam. Mąkę przesiałam, dodałamproszek do pieczenia i mleko - zmiksowałam.Cały czas miksując dodawałam cukier i jaja.Na końcu wlałam masło, wsypałam sól, miksowałam jeszcze kilka sekund.Ciasto odstawiłam na 20 minut, by odpoczęło.Gofrownicę rozgrzałam, posmarowałam bardzo cienką warstwą oleju.Usmażyłam gofry. Gdy ostygły ułożyłam na każdym truskawki,położyłam gałkę lodów bakaliowych, przybrałam ubitą na sztywnośmietaną kremówką. Posypałam cukrem pudrem, ozdobiłam listkami mięty.Bardzo słodko i smacznie polecam :)
Pyszny, sycący deser.Zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych. Kojarzy się z latem, odpoczynkiem i beztroskim czasem.Te delicje przypominają mirodzinny dom. Mieliśmygofrownicę w kształcie serca i takie serduszkowe gofry z apetytem zajadaliśmy.Wystarczyło posypać cukrempudrem, albo polać miodemby poczuć się jak w raju :)150 g masła, 200 ml mleka, 200 g mąki, 140 g cukru, 4 jaja,pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.Masło roztopiłam i wystudziłam. Mąkę przesiałam, dodałamproszek do pieczenia i mleko - zmiksowałam.Cały czas miksując dodawałam cukier i jaja.Na końcu wlałam masło, wsypałam sól, miksowałam jeszcze kilka sekund.Ciasto odstawiłam na 20 minut, by odpoczęło.Gofrownicę rozgrzałam, posmarowałam bardzo cienką warstwą oleju.Usmażyłam gofry. Gdy ostygły ułożyłam na każdym truskawki,położyłam gałkę lodów bakaliowych, przybrałam ubitą na sztywnośmietaną kremówką. Posypałam cukrem pudrem, ozdobiłam listkami mięty.Bardzo słodko i smacznie polecam :)