ßßß
Szybkie, proste i mega pulchne! Takie są właśnie dyniowe babeczki, na które przepis znajdziecie poniżej. To moja kolejna propozycja na wykorzystanie tego pięknego, złocisto-pomarańczowego warzywa w jesiennych deserach.składniki (ok. 10 babeczek)250 g mąki60 g masła125 ml mleka100 g musu z dyni20 g cukru pudru3 łyżki miodu3 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szczypta soli1 jajkoMasło umieścić w rondelku, rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać sól, cukier, mus z dyni i przestudzone masło. Jajka roztrzepać z mlekiem i miodem, dodać do miski z mąką. Całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników, ale nie za długo. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po jednej dużej łyżce ciasta. Piec w 200 ° C przez 30 minut. Wyjąć i wystudzić. przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.Smacznego! :)