Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramówesencja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowych
mleko 1 szklanek
masło stopione 125 gramów
morele pokrojone w plasterki 4 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą. Mikserem ubić
jajka z
cukrem, esencją,
mlekiem i
masłem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Udekorować plasterkami
moreli i posypać
cukrem pudrem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć
cukrem pudrem i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: