Wykonanie
Share the post "Szybka surówka z
młodej kapusty / Easy young cabbage slaw"Dziś przedstawiam przepis na kolejną lekką surówkę, która jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Drobno poszatkowana
kapusta, u mnie jeszcze
młoda, ze startą
marchewką i obłędnym dressingiem. Doskonała do obiadu, jak i do kanapek. Polecam!Scroll down for recipe in English

(4 porcje)Składniki:1/2 główki
młodej kapusty, posiekanej w cienkie paski1 duża
marchewka, starta na tarceSkładniki na dressing:1/2 szklanki
majonezu1/4 szklanki kwaśnej
śmietany1/4 szklanki
cukru1 łyżka
miodusok z 1/2
cytryny1 łyżka posiekanego
koperku1 ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę
sól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.Następnie wmieszaj
kapustę i
marchewkę.Włóż do lodówki na kolka godzin a najlepiej na całą noc aby smaki się przegryzły.Smacznego!

English versionEasy young cabbage slaw(4 servings)Ingredients:1/2 head of young cabbage, thinly sliced1 large carrot, shreddedIngredients for the dressing:1/2 cup mayonnaise1/4 cup sour cream1/4 cup sugar1 tbsp of honeyjuice from 1/2 of lemon1 tbsp dill, chopped1 clove of garlic, pressedsalt and pepper to tastePreparation:In a bowl
whisk together all of your dressing ingredients.Toss together with shredded cabbage and carrots.Refrigerate until ready to
serve. Best when it sits overnight.Enjoy!

Share the post "Szybka surówka z
młodej kapusty / Easy young cabbage slaw"



