Wykonanie
9 sierpnia 2014( Na 6 słoików 0,3l.)Składniki:1kg
fasolki szparagowej2 duże
cebule4 ząbki
czosnkuZalewa:2 szklanki
wody1/2 szklanki
octu200g.
koncentratu pomidorowego1 łyżka
soli1 łyżka
pieprzu1 łyżeczka
chiliPrzygotowanie:
Fasolę umyć , odciąć końce pokroić w małe kawałki ( 5-6 części)Gotować do miękkości , odcedzić.
Cebulę posiekać drobno ,
czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z
fasolką.Gotową
sałatkę nakładać ścisło do wyparzonych słoików.Zalewa :Wszystkie składniki wymieszać razem , zagotować.Zalewą napełniać słoiki z
sałatą.Zakręcić szczelnie , pasteryzować ok.10 min.Odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Sałatka nadaje się do spożycia po tyg.SmacznegoPost navigation←
Mięso duszone w ten sposób nabiera pięknego purpurowego koloru. Jest tak miękkie i delikatne że samo odchodzi od kości a co najważniejsze bardzo smaczne i uniwersalne ponieważ mamy
mięso i jarzynkę w jednym garnku.Roladki o smaku
pieczarek z ciągnącym
serem i
szczypiorkiem. Smaczne jako dodatek do dania głównego czy
pieczywa. →