ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

nazwa

Wykonanie

9 sierpnia 2014
( Na 6 słoików 0,3l.)
Składniki:
1kg fasolki szparagowej
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki octu
200g.koncentratu pomidorowego
1 łyżka soli
1 łyżka pieprzu
1 łyżeczka chili
Przygotowanie:
Fasolę umyć , odciąć końce pokroić w małe kawałki ( 5-6 części)
Gotować do miękkości , odcedzić.
Cebulę posiekać drobno , czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z fasolką.
Gotową sałatkę nakładać ścisło do wyparzonych słoików.
Zalewa :Wszystkie składniki wymieszać razem , zagotować.
Zalewą napełniać słoiki z sałatą.
Zakręcić szczelnie , pasteryzować ok.10 min.
Odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Sałatka nadaje się do spożycia po tyg.
Smacznego
Post navigation
Mięso duszone w ten sposób nabiera pięknego purpurowego koloru. Jest tak miękkie i delikatne że samo odchodzi od kości a co najważniejsze bardzo smaczne i uniwersalne ponieważ mamy mięso i jarzynkę w jednym garnku.
Roladki o smaku pieczarek z ciągnącym serem i szczypiorkiem. Smaczne jako dodatek do dania głównego czy pieczywa. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/smaczna-jako-dodatek-do-dania-glownego-lub-jako-przystawka-podczas-spotania-ze-znajomymi