Wykonanie
Fanom
fasolki po bretońsku polecam ten przepis.Jeśli uważasz ze dobra
fasolka to tylko taka, którą gotuje się długo samemu i nic nie jest w stanie jej zastąpić to właściwie mógłbyś skończyć czytanie w tym miejscu, jeśli natomiast lubisz to danie tak jak ja, ale nie masz czasu i ochoty na długie przygotowywanie to dla Ciebie właśnie jest ten przepis.Ja wypróbowałam i stwierdziłam, że przy niewielkim nakładzie czasu i energii można stworzyć fajny, domowy obiad.
Składniki dla 4 osób:2 puszki
fasolki (1 biała ,1 czerwona)
Koncentrat pomidorowyPół szklanki
wodySól,
pieprz,
chilli,
majeranekCebula2 laski dobrej
kiełbasyKiełbasę i
cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać
koncentrat pomidorowy, pół szklanki
wody, doprawić i smażyć jeszcze minutę. Wlać wszystko do garnka.
Fasolki przelać przez sito i dodać do sosu, zamieszać doprawić i zagotować. Podawać z
ziemniakami lub
pieczywem.