ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam sezon na rośliny strączkowe! Głównie ze względu na pyszną fasolkę szparagową, która w dodatku jest bardzo wartościowa i niskokaloryczna.
Składniki:
1 kg fasolki szparagowej
3 cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 mięsisty pomidor
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Świeża mięta
Wykonanie:
Fasolkę umyć i zeszklić na oleju razem z pokrojoną cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem 15 minut. Smażyć do miękkości, posypać świeżą miętą i obłożyć pokrojonym pomidorem.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/07/fasolka-szparagowa-duszona-z-pomidorami.html