Wykonanie
Ostatnio usłyszałam/przeczytałam od
bliskich osób i zupełnie obcych ludzi bardzo dużo ciepłych i krzepiących słów dotyczących mojego bloga. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jednak było warto. Motywujecie mnie do poszukiwania nowych przepisów i nowych smaków. Postaram się częściej dodawać posty, bo ostatnio miałam lenia i trochę Was zaniedbywałam. Obiecuję poprawę! A dzisiaj podaję przepis na pyszną, wegetariańską
sałatkę makaronową. Znowu
makaron, ale co ja poradzę, że tak go lubię.Składniki
makaron muszelki, 250 gram
brokuły, 1 sztuka
jajka, 6 sztuk
ser żółty, 300 gram
papryka czerwona, 1 sztuka
kukurydza, mała puszka
natka pietruszki, 1 pęczek
sól,
pieprzmajonez, 4-6 czubatych łyżekSposób przygotowania1.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną
wodą.
Brokuły zblanszować w osolonej wodzie. Pokroić na większe części.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w drobną kosteczkę.
Ser i
paprykę również pokroić w kostkę.
Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Przyprawić
solą i
pieprzem. Dodać
majonez i ponownie wymieszać.buying ambien online