ßßß
 
            
         Prosta w przygotowaniu i zdrowa przekąska. Takie pomidory można podać na śniadanię, kolację lub jako element zimnej płyty.Składniki:8 pomidorów250 g białego sera100 g bryndzywędzona makrelałyżka majonezu2 łyżkii kwaśnej śmietany1/2 cebuliszczypioreksól, pieprzMakrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, mięso rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać. Ser wymieszać z bryndzą, majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić. Pomidory umyć i odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką. Faszerować pastą rybną i przykryć.
Prosta w przygotowaniu i zdrowa przekąska. Takie pomidory można podać na śniadanię, kolację lub jako element zimnej płyty.Składniki:8 pomidorów250 g białego sera100 g bryndzywędzona makrelałyżka majonezu2 łyżkii kwaśnej śmietany1/2 cebuliszczypioreksól, pieprzMakrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, mięso rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać. Ser wymieszać z bryndzą, majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić. Pomidory umyć i odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczką. Faszerować pastą rybną i przykryć.