Wykonanie
W dzieciństwie znienawidzona, teraz chyba jednak do niej dorosłam...Na śniadanie, czy na kolację- nie robi nam różnicy. Ważne, aby była z
cebulką, a dla mojego S. z podwójną porcją
majonezu. Moja przy tym wygląda na "dietetyczną" :P
Składniki:
wędzona makrelaśrednia
cebulka3
jajkaok.1,5 łyżki
majonezuszczypioreksól i
pieprzczubrica zielona
Makrelę dokładnie obieramy i mieszamy z ugotowanymi
jajkami i posiekaną
cebulką. Dokładam
majonez i doprawiam zazwyczaj samym
pieprzem, gdyż
wędzona makrela i tak jest już dość słona. Na koniec dorzucam
szczypiorek i kilka szczypt mielonej czubricy/ czubrycy zielonej. Pokochałam tą
przyprawę od pierwszej kanapki!
Btw, czubrica jest bardzo popularna w bułgarii i tam najłatwiej jest o zakup "czystej"
przyprawy bez domieszki
soli i innych przypraw. Są jednak sklepy internetowe, gdzie 100% czubrica jest łatwa do kupienia.Spróbujcie sami!