Wykonanie
Pastę tę przygotowuję dość często ... najczęściej na kolację. Podaję ją na świeżych chrupiących bułeczkach. Pastę można zmiksować na gładką masę albo jej składniki zwyczajnie pokroić na ma malutkie kawałeczki - ja wolę tę drugą wersję, gdyż lubię jak delikatnie chrupie świeża
cebulka.
Składniki:- 1
wędzona makrela- 1/2
cebuli (ew.
szczypior)- 3
jajka- łyżka
majonezu-
pieprz,
sólPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo.
Makrelę podzielić na mniejsze kawałki dokładnie oddzielając
mięso od ości. Dodać posiekaną drobno
cebulkę, pokrojone
jajka, łyżkę
majonezu. Dokładnie wymieszać za pomocą widelca delikatnie rozgniatając powstałą masę. Doprawić
solą i
pieprzem. Podawać na
pieczywie.