Wykonanie
Czas przygotowania: 10minutPrzez Marzena 15 lipca 2015Dzisiejsza wyprawa do ogródka była udana. Zerwałam pierwsze
ogórki z mojej skromnej działki. Postanowiłam więc natychmiast zrobić pyszną sałakę, która jest nietypowa w smaku dla polskiego podniebienia.
Jadłam ją u przyjaciółki w połączeniu z pysznym tajskim daniem. Jeżeli z kuchnią tajską nie jesteśmy zaprzyjźnieni możemy dorzucić trochę
fety i podać z
bagietką.Sezon
ogórkowy czas zacząć kochani!!!
Składniki
ogórki - 4 -5
natka kolendry (cilantro) - 1 pęczek
czosnek - 2-3 ząbki
sól i
pieprz - do smaku
sok z cytryny - 2-3 łyżki
olej z prestek
winogron - 1 łyżkaInstrukcje
Ogórki kroimy na plasterki,
czosnek przeciskamy przez praskę,
kolendrę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku.