ßßß Cookit - przepis na sernik z polewą czekoladową

sernik z polewą czekoladową

nazwa

Wykonanie

Home
SŁODKOŚCI
sernik z polewą czekoladową
Przedstawiam Wam efektowny przepis
Produkty:
spód:
250 g mąki
100 g masła
100 g cukru
1 jajko
1 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzki gęstej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Masa serowa :
1 kg sera trzykrotnie zmielonego
200 g cukru
200 g masła
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
sok z cytryny
1 budyń śmietankowy lub waniliowy ,można w zamian dać 2 łyżki maki ziemniaczanej/
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej..
Wykonanie:
kruszonka
Do przesianej mąkę dodajemy kakao,cukier ,proszek do pieczenia pokrojone masło,śmietanę .Ciasto zagnieść i szybko wyrobić (najszybciej w malakserze). Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą, spłaszczyć, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażarki na około 2 godziny.
masa serowa:
Masło wraz z cukrem ucieramy na jednolitą masę ,jajka rozdzielamy do masy dodajemy po jednym żółtku oraz łyżkę sera aż do wykorzystania wszystkich produktów..Dodajemy ,budyń oraz sok i otartą skórkę z cytryny..Na koniec z odrobiną soli ubijamy białko ,które delikatnie mieszamy z masą serową..
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ścieramy kruszonki.dajemy masę serową.Wkładamy do piekarnika na około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Wystudzamy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schładzamy..
Polewamy polewą czekoladową..
Powiązany przepis:
zupa szparagowa z koperkiem
dorsz marynowany w maśle i rozmarynie
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/sernik-z-polewa-czekoladowa