Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIsernik z
polewą czekoladowąPrzedstawiam Wam efektowny przepisProdukty:spód:250 g
mąki100 g
masła100 g
cukru1
jajko1 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyzki gęstej
śmietany1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
kakaoMasa serowa :1 kg
sera trzykrotnie zmielonego200 g
cukru200 g
masła1 łyżeczka skórki otartej z
cytrynysok z cytryny1
budyń śmietankowy lub
waniliowy ,można w zamian dać 2 łyżki
maki ziemniaczanej/Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej..Wykonanie:kruszonkaDo przesianej
mąkę dodajemy
kakao,
cukier ,
proszek do pieczenia pokrojone
masło,
śmietanę .Ciasto zagnieść i szybko wyrobić (najszybciej w malakserze). Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą, spłaszczyć, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażarki na około 2 godziny.masa serowa:
Masło wraz z
cukrem ucieramy na jednolitą masę ,
jajka rozdzielamy do masy dodajemy po jednym
żółtku oraz łyżkę
sera aż do wykorzystania wszystkich produktów..Dodajemy ,
budyń oraz sok i otartą
skórkę z cytryny..Na koniec z odrobiną
soli ubijamy
białko ,które delikatnie mieszamy z masą
serową..Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ścieramy kruszonki.dajemy masę
serową.Wkładamy do piekarnika na około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Wystudzamy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schładzamy..Polewamy
polewą czekoladową..Powiązany przepis:zupa szparagowa z
koperkiemdorsz marynowany w
maśle i
rozmarynieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy