ßßß

Przedstawiam Wam efektowny przepisSernik królewski czyli z kakaową kruszonkąProdukty:kruszonka500 g mąki200 g masła200 g cukru1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyzki gęstej śmietany1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki kakaoMasa serowa :1 kg sera trzykrotnie zmielonego200 g cukru200 g masła1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczasok z pomarańcza1 budyń śmietankowy lub waniliowy ,można w zamian dać 2 łyżki maki ziemniaczanej/Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej..Wykonanie:kruszonkaDo przesianej mąkę dodajemy kakao,cukier ,proszek do pieczenia pokrojone masło,śmietanę .Ciasto zagnieść i szybko wyrobić (najszybciej w malakserze). Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą, spłaszczyć, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażarki na około 2 godziny.masa serowa:Masło wraz z cukrem ucieramy na jednolitą masę ,jajka rozdzielamy do masy dodajemy po jednym żółtku oraz łyżkę sera aż do wykorzystania wszystkich produktów..Dodajemy ,budyń oraz sok i otartą skórkę z pomarańcza..Na koniec z odrobiną soli ubijamy białko ,które delikatnie mieszamy z masą serową..Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ścieramy jedną część kruszonki.dajemy masę serową i na wierzch ścieramy resztę kruszonki..Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić..Powiązany przepis:makaron ze szpinakiemudka z grilla marynowaneWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy