ßßß
Sezon na jagody w pełni ,polecam placek z tymi owocami..jest przepyszny i zawsze wychodziProdukty:1 litr jagód1,5 kostki masła1 śmietana 18 %6 jajek3 szklanki mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukruwszystkie produkty w temperaturze pokojowej-bardzo ważne!!!!!!!!Wykonanie:Masło ucieramy z cukrem aż bedzie ‚strzelało”/ja ucieram wszelkie ciasto ręcznie w makutrze/ ,dodajemy po jednym żółtku,następnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian ze śmietaną..Na koniec ubitą pianę z białek ,delikatnie mieszamy łopatką..aż do połaczenia sie wszystkich produktów..Wylewamy ciasto na blachę 40x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia..Kładziemy na to wcześniej opłukane i odsączone jagody..Posypujemy kruszonką/przepis podany oddzielnie/..Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut..proszę niemniej zawsze sprawdzić drewnianą szpatułką czy ciasto jest już upieczone..przesypujemy cukrem pudrem lub polewamy białą polewą..U mnie w domu taki rodzaj placka zawsze chętnie zjadany..Powiązany przepis:udka z kaczki pieczone -marynowanemakaron z truskawkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy