Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIplacek z
jagodami
Sezon na
jagody w pełni ,polecam placek z tymi
owocami..jest przepyszny i zawsze wychodziProdukty:1 litr
jagód1,5 kostki
masła1
śmietana 18 %6
jajek3 szklanki
mąki tortowej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukruwszystkie produkty w temperaturze pokojowej-bardzo ważne!!!!!!!!Wykonanie:
Masło ucieramy z
cukrem aż bedzie ‚strzelało”/ja ucieram wszelkie ciasto ręcznie w makutrze/ ,dodajemy po jednym
żółtku,następnie przesianą
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia na przemian ze
śmietaną..Na koniec ubitą pianę z
białek ,delikatnie mieszamy
łopatką..aż do połaczenia sie wszystkich produktów..Wylewamy ciasto na blachę 40x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia..Kładziemy na to wcześniej opłukane i odsączone
jagody..Posypujemy kruszonką/przepis podany oddzielnie/..Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut..proszę niemniej zawsze sprawdzić drewnianą szpatułką czy ciasto jest już upieczone..przesypujemy
cukrem pudrem lub polewamy białą polewą..U mnie w domu taki rodzaj placka zawsze chętnie zjadany..Powiązany przepis:udka z
kaczki pieczone -marynowane
makaron z
truskawkamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
