ßßß Cookit - przepis na Krewetki z warzywami z woka

Krewetki z warzywami z woka

nazwa

Wykonanie

Składniki dla 4 osób
12 krewetek jumbo
Łyżeczka przyprawy do ryb
2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem
800 g warzyw (bakłażan, papryka, cukinia, pomidory, pieczarki)
kiełki soi
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Krewetki dokładnie nacieramy oliwą z oliwek z dodatkiem czosnku. Warzywa kroimy w małe kawałki a cebulę i czosnek w drobną kostkę. Krewetki krótko podsmażamy w rozgrzanym woku żeliwnym, po czym je z niego usuwamy. Następnie w woku przez około 3 minuty podsmażamy bakłażany i paprykę. Dodajemy cukinię pomidory i pieczarki. Całość podsmażamy przez kolejne 3 minuty i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy krewetki i kiełki soi chwilę podsmażamy całość i podajemy.
Do przygotowywania tej potrawy polecamy wok żeliwny marki Outdoorchef . Wok wykonany jest z wysokiej jakości żeliwa i może być rozgrzewany do bardzo wysokiej temperatury. Polecany jest do przyrządzania potraw kuchni azjatyckiej, risotto, smażenia warzyw itp.
Summary
Recipe Name
Published On
2014-08-06
Preparation Time
20M
Cook Time
6M
Total Time
26M
Average Rating
no rating
Based on 0 Review(s)
Źródło:http://naruszcie.pl/1927/krewetki-warzywami-woka