Składniki dla 4 osób12 krewetek jumboŁyżeczka przyprawy do ryb2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem800 g warzyw (bakłażan, papryka, cukinia, pomidory, pieczarki)kiełki soi1 duża cebula3 ząbki czosnkupieprz i sól do smakuPrzygotowanie:Krewetki dokładnie nacieramy oliwą z oliwek z dodatkiem czosnku. Warzywa kroimy w małe kawałki a cebulę i czosnek w drobną kostkę. Krewetki krótko podsmażamy w rozgrzanym woku żeliwnym, po czym je z niego usuwamy. Następnie w woku przez około 3 minuty podsmażamy bakłażany i paprykę. Dodajemy cukiniępomidory i pieczarki. Całość podsmażamy przez kolejne 3 minuty i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy krewetki i kiełki soi chwilę podsmażamy całość i podajemy.Do przygotowywania tej potrawy polecamy wok żeliwny marki Outdoorchef . Wok wykonany jest z wysokiej jakości żeliwa i może być rozgrzewany do bardzo wysokiej temperatury. Polecany jest do przyrządzania potraw kuchni azjatyckiej, risotto, smażenia warzyw itp.SummaryRecipe NamePublished On2014-08-06Preparation Time20MCook Time6MTotal Time26MAverage Ratingno ratingBased on 0 Review(s)