Wykonanie
Czasem są takie dni, że nie wiadomo co zrobić na obiad...u mnie dodatkowo minusem jest to , że moi domownicy pracują na 3 zmiany..i dodatkowo mąż na inną , a córki [ dobrze , że chociaż one obie razem] na inną zmianę..no , a ja też przecież pracuję...i dla mnie super rozwiązaniem jest wolnowar..i tym razem były klopsiki..a dodatkowo dodałam
kalafior i
marchewkę i obiad prawie gotowy...Ja rano usmażyłam klopsiki i siup..do misy wraz z
kalafiorem ..włączyłam wolnowar i wyszłam do pracy...a reszta zrobiła się prawie sama..no...mąż ugotował
ziemniaki...choć w
sumie można dodać i do wolnowaru i mogłyby się razem gotować z klopsikami.
0,5 kg
mięsa mielonego1
jajkocebulaprzyprawy [
sól,
pieprz,
vegeta]
kalafiormarchewkalistek , ziele
śmietanakoperekDo misy wolnowaru wlać
wodę ,dać
przyprawy włączyć wolnowar.
Mięso wyrobić z
jajkiem ,pokrojoną w kostkę
cebulką i
przyprawami.Formować małe pulpeciki i usmażyć na
oliwie na rumiano.Do misy wolnowaru włożyć pokrojony w różyczki
kalafior i
marchewkę, a na wierzch podsmażone pulpeciki.Dodać listek , ziele,
wegetę. Gotować około 1-2 godzin na poziomie "2" ".Pod koniec gotowania dodać
śmietanę,
koperek.