Wykonanie
Mój wczorajszy obiadek..Pyszne klopsiki w pysznym sosie..sos na bazie
śmietany i
musztardy sarepskiej Develey .Sos z dodatkiem
musztardy był pyszny..polecam, wypróbujcie..Spodziewajcie się jeszcze innych przepisów z wykorzystaniem produktów tej firmy, bo mam sporo ich w domu , które czekają na wykorzystanie. Develey Polska istnieje na polskim rynku od 1995r. i jest czołowym dostawcą delikatesowych
sosów zimnych i dressingów w Polsce. Poza
marką Develey, przedsiębiorstwo zajmuje się również obszarem
marki własnej dla klienta. Lata 1996-2006 to czas dynamicznego rozwoju Develey Polska, który trwa do dziś. Od momentu powstania firmy na terenie Polski, konsekwentnie powiększamy asortyment produktów w ramach
marki Develey, jak i marek własnych. W ciągu zaledwie dekady firma zdobyła pozycję renomowanej
marki skupiającej się na wytwarzaniu wyrobów najwyższej jakości -Produkty tej firmy są różnorodne -
musztardy, sosy do
mięs, dressingi,
ketchupy, wrapy,
oliwy,
octy itd.
0,5 kg
mięsa mielonego1
jajkocebulaprzyprawy [
sól.
pieprz,
vegeta]
mąka do panierowania
oliwa do smażenia
marchewkacebula1
kostka rosołowalistek, ziele2-3 łyżki
musztardy sarepskiej Develey1 szkl.
śmietanyszczypiorekMięso wyrobić z
jajkiem i
przyprawami.Formować małe pulpeciki , obtaczać w
mące i usmażyć na
oliwie na rumiano.
Wodę z
kostką rosołową,
marchewką i
przyprawami zagotować, dodać usmażone pulpeciki i gotować około 10 minut.Na pozostałej po smażeniu
oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę
cebulę , dodać odrobinę
mąki oraz
śmietanę wymieszaną z
musztardą i chwilę poddusić , mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Dodać do rondla z pulpetami i gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać
zieleninę, w razie potrzeby doprawić.