Pulpety w sosie chrzanowym... bardzo smaczne...Przepis znaleziony na blogu Cudawianki i przetestowany pomyślnie już parę razy.. Pierwszy raz zamiast chrzanu [ jak zwykle zabrakło] dałam krem chrzanowy i danie też było pyszne...Ja sos robiłam z podwójnej porcji.1/2 kg mięsa mielonego1 jajkoprzyprawy [sól. pieprz, vegeta]mąka do panierowaniaoliwa do smażenia1 kostka rosołowa1 1/2 łyżki chrzanu1/2 kubka śmietany1 łyżka mąki2 łyżki koperkuMięso wyrobić rękoma z jajkiem i przyprawami, dodać przyprawy i wymieszać. Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.W rondelku zrobić sos.W 1 szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i postawić na małym ogniu, dodać chrzan ze słoiczka i wymieszać .Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do rondla z sosem i wymieszać.Przełożyć do rondla usmażone pulpety wraz z pozostałą ze smażenia oliwą. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.