Wykonanie
Składniki : ( 3 porcje )* 400 dag
mięsa mielonego,* 1
jajko,* 1/2 szklanki
bułki tartej,*
sól,
pieprz,*
oliwa,* 1
kostka rosołowa (użyłam warzywnej),* 5 łyżek
śmietany (użyłam 18 %),* 2- 3 łyżki
mąki,* garść
koperku,Przygotowanie :
Mięso posolić, popieprzyć, dodać
jajko i
bułkę tartą wszystko dobrze wymieszać.Z masy formować małe kuleczki średnicy około 1 , 5 cm.Podsmażyć na
oliwie, przełożyć do garnka, zalać
wodą, dodać
kostkę rosołową.Gotować około 20 minut, w połowie czasu dodać część
koperku.Na koniec sos zagęścić
mąką wymieszaną z odrobiną
wody, dodać resztę
koperku i
śmietanę. Pogotować jeszcze chwilkę.Podawać z
makaronem lub
ryżem :)