Kolejna szarlotka...pyszna i prosta...i ciut inna niż zwykłe szarlotki..1 szkl.mąki5 dkg cukru1 jajko1/3 kostki margarynyszczypta soli1 kg jabłek1 galaretka1/2 szkl.cukru0,75 l śmietany2 łyżki żelatyny3 łyżki cukru pudru KupiecZ jajka, margaryny, mąki , cukru i szczypty soli zagnieść ciasto, schłodzić.Rozwałkować w tortownicy i upiec na złoty kolor w temp.190 stopni.Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Udusić z cukrem, pod koniec dodać galaretkę.Wystudzić i wyłożyć na upieczony spód.Odstawić do lodówki.Śmietanę ubić z cukrem , dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Wymieszać i wyłożyć na zastygniętą masę z jabłek.Odstawić do lodówki.Dowolnie udekorować.