ßßß
Cookit - przepis na Paprykarz szczeciński
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paprykarz szczeciński
Składniki
Makrela wędzona
Ryż
Cebula
Oliwa z oliwek
Przecier pomidorowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Paprykarz szczeciński
- można kupić ,ale zrobiony w domu jest o wiele lepszy.1 duża
makrela wędzona
100 g
ryżu
1
cebula
1 łyżka
oliwy
przecier pomidorowy
(80g)
sól
pieprz
Ryż
gotować około 15 minut ..
Makrele
obrać i pozbawić ości.
Ryż
dodajemy do
makreli
.W tym czasie rozgrzać patelnie,dodajemy 1 łyżkę
oliwy
,gdy
olej
się rozgrzeje dodać
cebulę
.Smażyć,aż
cebula
się zeszkli i dodać
przecier pomidorowy
.Doprawić
sola
,
pieprzem
i dodać około 2-3 łyżki
oliwy
.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/03/paprykarz-szczecinski.html
Przepisy powiązane
Zupa pomidorowa
Domowy paprykarz szczeciński
Domowy paprykarz z makreli
Paprykarz z wędzoną makrelą
Makaronove love! Test makaronu z komosą ryżową.
Składniki powiązane (0)