ßßß Cookit - przepis na Domowy paprykarz z makreli

Domowy paprykarz z makreli

nazwa

Wykonanie

Nie ufam rzeczom w proszku, herbatom w torebkach i zmielonemu jedzeniu w puszkach. Człowiek nigdy nie wie, co tak naprawdę jest w środku. Tak samo jeśli chodzi o paprykarz - ile jest w nim mięsa ryby a ile ości i innych rzeczy? Tego tak naprawdę nie wiadomo. To dlatego, oprócz smaku oczywiście, lubię robić go sama w domu. Jest dużo lepszy, niż popularny "szczeciński".
Składniki
- jedna duża wędzona makrela
- jeden torebka ryżu
- 2 duże cebule
- koncentrat pomidorowy (średni)
- sól, pieprz, papryka słodka, majeranek
- trochę oliwy
Przygotowanie:
Przygotowanie jest bardzo proste: cebulę szklimy na oliwie, ryż gotujemy, makrelę obieramy z ości, rozgniatamy widelcem i mieszamy ze wszystkimi składnikami.
Gotowe! :)
Źródło:http://zielonykoperek.blogspot.com/2012/07/domowy-paprykarz-z-makreli.html