paczka makaronu kokardki20 dkg boczku wędzonego2 laski kiełbasy2 papryki2 cebulekawałek bakłażana1/2 szklanki rosołukilka marchewek z rosołusól, pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka w proszkuMakaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy i wytapiamy na suchej patelni, dodajemy pokrojone kiełbaski, plasterki cebuli i kawałki papryki oraz bakłażana, uprzednio posolonego i opłukanego, podsmażamy wszystko razem. Przyprawiamy pieprzami i papryką w proszku. Na koniec podlewamy rosołem.Do ugotowanego makaronu dodajemy wędliny z warzywami z patelni i pokrojone marchewki. Doprawiamy do smaku. Wstawiamy do piekarnika na 20 min na 180 C, tylko po to, żeby smaki przeszły sobą. Można przed włożeniem do piekarnika posypać żółtym serem, ja akurat nie miałam. Improwizowana zapiekanka okazała się pyszna. Smacznego !