ßßß Cookit - przepis na Łazanki z kapustą i boczkiem

Łazanki z kapustą i boczkiem

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 50-60 minut
Składniki:
800g świeżej kapusty
250g wędzonego boczku
1 mała kiełbasa np.zwyczajna
1 duża cebula
1 opakowanie makaronu łazankowego (najlepiej Lubella)
pieprz ziołowy, sól,pieprz czarny, szczypta kminku
łyżka oleju do smażenia(opcjonalnie)
natka pietruszki
Wykonanie:
Kapustę drobno pokroić, poddusić na maśle, a następnie zagotować. Gotować do miękkości (ok.30 minut). Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i smażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą. Do smażenia można dodać trochę oleju. Gdy boczek kiełbasa osiągną złocisty kolor, dodać do całości odciśniętą z wody kapustę, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę(ok.5 minut). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i ugotowany wymieszać z uduszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Całość posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Źródło:http://goracykasek.blogspot.com/2014/07/azanki-z-kapusta-i-boczkiem.html