Wykonanie
Zatęskniłam za sezonem grillowym i postanowiłam zrobić warzywa na grillowej patelni. Głównie z myślą o córce- wegance, ale i reszta rodziny chętnie je spróbowała. Bazą był
bakłażan, a do towarzystwa dodałam mu kolorowe
papryki i plastry
cebuli.duży
bakłażanpo dwie
papryki żółte i czerwonedwie duże
cebulesólpieprz czarny i
ziołowypapryka wędzona
gałka muszkatołowaBakłażana pokroiłam na plastry, posoliłam i zostawilam na pół godziny, żeby odeszła z niego goryczka.
Papryki pokroiłam i też posolilam.
Cebule pokroiłam w grube plastry.Przed grillowaniem posypalam wszystkie warzywa pozostalymi
przyprawami. Posmarowałam patelnię grillową cienko
olejem, mocno rozgrzałam, położyłam warzywa i zmniejszyłam ogień. Grillowałam po kilka minut z obu stron. Przywołały wspomnienie lata… Smacznego !