Wykonanie
Zachciało mi się przypomnienia letnich smaków, kupiłam okazyjnie
paprykę w przyzwoitej cenie i zrobiłam leczo wytkorzystując
pomidory z puszki, które teraz są o wiele smaczniejsze, niz te plastikowe importowane. Jako wiosenny element dodałam
natkę zielonej
pietruszki.LECZO Z
POMIDORAMI Z PUSZKIZielona, czerwona i
żółta papryka3
cebulepuszka
pomidorów2 łyżki
natki pietruszkisól,
pieprz czarny i
ziołowypapryka wędzona i słodka w proszku
olej do smażeniaNa rozgrzany
olej wrzuciłam najpierw pokrojone w półplasterki
cebule, gdy się zeszkliły, dodałam kolorowe
papryki w kawałkach i podsmażyłam najpierw dodając
przyprawy, a
potem poddusiłam pod pokrywką do miękkości. Na koniec włożyłam pokrojone
pomidory z puszki i
natkę pietruszki oraz posoliłam do smaku. Zjedliśmy to leczo z
chlebem i smakowało prawie, jak to robione latem, ze świeżymi
pomidorami. Ale na takie, to jeszcze trzeba będzie długo poczekać… Smacznego !