Wykonanie
Składniki na łazanki:800 g
kapusty kiszonej300 g
makaronu "łazanki" (ja użyłam kolanka)2 duże
cebule300 g
kiełbasy2
liście laurowe5 ziarenek
ziela angielskiegopapryka słodka, ostra,
pieprz czarny,
ziołowy,
sól do smaku
olej do smażeniaSposób przyrządzenia:
Kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać
wodą, dodać
liście laurowe,
ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając
wodę ok. 50 min BEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka.W
między czasie ugotować
makaron według przepisu podanego na opakowaniu.Następnie
cebulę i
kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić
cebulę, zrumienić na złoty kolor, następnie dodać
kiełbasę i lekko podsmażyć. Całość dodać do ugotowanej
kapusty, doprawić do smaku. Na końcu dodać
makaron i dokładnie wymieszać.