Wykonanie
Rybę w
białym winie robiłam już na różne sposoby. Tym razem nabrałam apetytu na sos
koperkowy na
śmietanie, również z dodatkiem
białego wina. Smaki zapowiadały się delikatne, więc w miejsce
cebuli dodałam kawałek
pora. Poza tym spieszyłam się, więc zamiast odpalać piekarnik, wstawiłam
rybę do kuchenki mikrofalowej. Wyszła pyszna i delikatna.kilka filetów z
mintajaszklanka nieukwaszonej
śmietany, u mnie 12 %1/2 szklanki
białego winakawałek
porakilka łyżek
oliwykawałek
masła2 łyżki posiekanego
koperkuprzyprawa do rybsól,
pieprzsok z cytrynyRybę posoliłam i
skropiłam sokiem z cytryny. Pokroiłam na kawałki, posypałam
pieprzem i
przyprawą do ryb, dodałąm pokrojonego
pora,
oliwę i kawałek
masła. Wstawiłam do kuchenki na 700 W na 7 min. Po tym czasie wlałam
wino i
śmietankę, dodałam
koperek i wstawiłam na tę samą moc na 5 min. Danie było gotowe, zjedliśmy ją z polentą.Smacznego !