Wielkanocne jajka faszerowane, moja ulubiona przekąska na zimno. Jak co roku robię kilka rodzajów jajek, za każdym razem jakiś nowy przepis. Robiłam już jajka faszerowane pieczarkami, jajka zapiekane w skorupkach czy jajka faszerowane krewetkami . Dzisiaj proponuję nowy przepis na jajka faszerowane awokado i boczkiem. Bardzo fajne połączenie, smaczne, idealne na wielkanocny stół.Składniki: na 5 porcji5 jajek1 czubata łyżka majonezu, domowej roboty1 duże awokado2 łyżki posiekanej natki pietruszki1 łyżka drobno pokrojonej cebulisól i pieprz do smaku4 plastry boczku cienko pokrojonegoUgotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i każde jajko przekrój wzdłuż na pół. Wybierz żółtka i grubo posiekaj. Wydrąż awokado wybierz miąższ i pokrój w kostkę lub zgnieć widelcem. Wymieszaj lekko żółtka z 1 łyżką majonezu,cebulą, pieprzem i solą. Dodaj posiekaną pietruszkę, awokado i lekko wymieszaj. Napełnij połówki jajek nadzieniem. Usmaż plastry boczku i odsącz na papierowym ręczniku. Ostudzony boczek pokrusz na drobne kawałeczki i posyp nimi jajka.Polecane przepisyNo to jeszcze po jednymJajka w sosie tatarskimFilet wieprzowy na zimnoPrzyjacielskie spotkanie przy griluAle fajne ogórki!