Wykonanie
W poszukiwaniu zdrowej żywności trafiłam na ten przepis, gofry
paleo migdałowe. Bardzo pyszne gofry z dodatkiem
jagód, oczywiście podane
syropem klonowym.
Paleo to styl życia, gdzie wyklucza się międzyinnymi jedzenie produktów zbożowych i
mlecznych, więc w tym przepisie na gofry nie znajdziecie ani
mąki,
cukru i
mleka. Użyłam tutaj
migdałowego masła, a zamiast
mąki dodałam
mąkę kokosową. Polecam, idealne na śniadanie czy deser!
Gofry
paleo migdałoweSkładniki:180 ml
migdałowego masła2 łyżki
kokosowego oleju, rozpuszczonego1 mały
banan, zgnieciony widelcem2
jajka1 łyżka kokosowej
mąki½ łyżeczki
oczyszczonej sodyszczypta
soli3 łyżki
mleka pochodzenia roślinnego, u mnie
kokosowe100 g
jagód, u mnie zamrożone do środku
borówka i
syrop klonowy do podania
W osobnej misce wymieszaj suche i mokre składniki. Na koniec dodaj zamrożone
jagody i wszystko lekko wymieszaj. Piecz gofry w nagrzanej gofrownicy. Nie nakładaj zbyt dużo, bo wypłyną. Podałam gofry z
klonowym syropem i
borówkami.Polecane przepisyGofry jak nad morzemGofry
brokułoweGofry belgijskie
drożdżoweNajlepsze sniadanie gofry
dyniowe o smaku piernikowymPrzekąska z
łososiem i
awokado na
ziołowych gofrach