Wykonanie
Ciasteczka powstały na bazie przepisu Anny Lewandowskiej. Składniki nieco zostały zmodyfikowane, aby jeszcze dodatkowo uprościć oryginalną wersję :)Nie wiem jak smakują
ciasteczka Ani, ale tą wersję zdecydowanie
mogę Wam polecić.Co mnie w nich zadziwiło - są bardzo, bardzo puszyste. Spód delikatny, miękki, troszkę jakby gąbczasty. Ja to uznaję za duży plus.Są takie hmm... inne - myślę, że mogą zaskoczyć. Ja je polubiłam :)
Co potrzebujemy: (ok 10 sztuk)2 dojrzałe
banany1
jajko3/4 szklanki
mąki kokosowej1 łyżka
oleju kokosowego1 łyżeczka
sody oczyszczonejszczypta
soli1. Wszystkie składniki razem blendujemy (możemy też zmiksować).Łyżką wykładamy kleksy ciasta na papier do pieczenia, a następnie nadajemy im oczekiwany kształt.2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.Pozostawiamy w uchylonym piekarniku do wystygnięcia.SMACZNEGO :)