ßßß
Drożdżowy razowy omlet owsiany* słodzony syropem klonowym podany z bananem i plastrami kokosa
* z ekologicznej mąki owsianej razowej (Symbio)

Od lewej: mazurek Red Velvet (choć na zdjęciu wygląda na pomarańczowy :P; babka serowo-morelowa, sernik na kruchym spodzie czekoladowym, makowiec japoński na kruchym spodzie/przepis autorski//jedna porcja/2 jajkazaczyn (ok. 5g drożdży, kapka mleka, łyżka mąki pszennej tortowej, łyżeczka cukru pudru trzcinowego)2 łyżki mąki owsianej razowej (więc łącznie 3)łyżka syropu klonowegoszczypta soliolej kokosowy do smażeniaWszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Rozrobić zaczyn z podanych składników, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.Wyrośnięty zaczyn połączyć z jajkami, mąką owsianą, syropem klonowym oraz solą.Odstawić na kolejne 30 minut.Po tym czasie wylać masę na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię i smażyć około 3 minut z każdej strony.Po tym czasie zdjąć z patelni i podawać.Smacznego!