Wykonanie
Składniki:
kalafiormarchewpietruszkaporoliwa z oliweksólkoperekkasza jaglanaproso dmuchane bioWykonanie:Obrać i umyć warzywa, pokroić. Zalać zimną
wodą, dodać
oliwę z oliwek (około 2 łyżek) i gotować do miękkości. Na końcu posolić.
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku, wrzucić do garnka, posolić. Zalać wrzącą
wodą w proporcji 2,5 szklanki
wody:1 szklanka
kaszy. Można dodać
oliwę z oliwek (nie zawsze
daję). Gotować przez 20 minut, najlepiej pod przykryciem.Połączyć ugotowane warzywa,
kaszę jaglana i
koperek. Zmiksować na gładką masę, w razie potrzeby doprawić
solą. Podawać z dmuchanym prosem bądź z grzankami. Proponuję zamiast
śmietany użyć
jogurtu naturalnego, jeśli lubicie zupy tylko zabielane.Smacznego
Dziecko nie miało ochoty na zupę w formie zupy, dlatego dostało
kaszę z sosem