ßßß


SKŁADNIKI:kilka podgrzybków ( u mnie 5-6 )2 małe cebule2 łyżki margaryny lub masła klarowanego1/2 piersi z kurczakasól, pieprz do smaku1 śmietana ( 200 ml.)1 liść laurowyWYKONANIE.Grzybki oczyszczamy, lekko płuczemy, kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka.Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę, grzyby, liść laurowy.Nakrywamy i dusimy na małym ogniu, ok 15 min.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub cienkie paski. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju.Grzyby i cebulka powinny ładnie zmięknąć.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy.Całość zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje.
Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym makaronem penne.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.