Wykonanie
Po raz pierwszy postanowiliśmy się skusić na taką propozycję, którą znalazła moja mama. Z racji tego, że ja nie miałam czasu ona też stała się wykonawczynią przepisu. Co chwilę robią sobie dokładkę, jest pyszne:)
Potrzebne składniki:sowy ( 4 duże szt. )
sólpieprzmasłomargarynacebulaSposób wykonania:Przesmażamy łyżkę
margaryny z łyżką
masła.
Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na tłuszczu.Sowy myjemy, korzonki wyrzucamy, kroimy w ósemki. Wrzucamy na przesmażoną
cebulę.Przykrywamy na 5 min. . Solimy i
pieprzymy do smaku.Odkrywamy i dusimy na wolnym ogniu, aż wyparuje
woda.Doprowadzamy do przesmażenia
grzybów.Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.