ßßß

SKŁADNIKI5-6 dużych ziemniaków50 dag pieczarek25 dag. kurek1 cebula2 łyżki śmietany2 łyżki masła klarowanegoprzyprawa do ziemniakówsól pieprz do smakuoliwa z oliwek10 dag sera żółtegoWYKONANIEZiemniaki w osolonej wodzie na pół miękko. Tak, żeby się nam nie rozpadły. Studzimy, przecinamy na pół i wydrążamy środki.Tak przygotowane ziemniaki układamy na półmisku do zapiekania. Skraplamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawą do ziemniaków.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy delikatnie na maśle,dodajemy całe kurki i pieczarki pokrojone w półplasterki,Podsmażamy, doprawiamy,solą,pieprzem.Do grzybów dodajemy rozgniecione kawałki wydrążonych ziemniaków i śmietanę- mieszamy wszystko.Farszem nadziewamy ziemniaki, posypujemy serem żółtym.
Zapiekamy ok 30 min w ok 200 stopniach. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.