Wykonanie
Pyszne połączenie smakówCzas przygotowania: 60 minutSkładniki:1 polędwiczka wieprzowa25 dkg
kurek1
cebula3/4 szklanki
śmietany (u mnie 12%)
sól,
pieprzzioła prowansalskiemasło klarowane
oliwaSposób przygotowaniaPolędwiczkę skropić
oliwą i obficie obsypać młotkowanym
pieprzem i
ziołami. Odstawić do lodówki, a następnie obsmażyć na klarowanym
maśle po 2 minuty z każdej strony i odstawić pod przykryciem.
Kurki oczyścić i w razie potrzeby pokroić. Odgotować przez 2 minuty w mocno osolonym wrzątku.
Cebulę zeszklić na
maśle, dodać
grzyby, podsmażyć 2-3 minuty. Zalać
śmietaną, zagotować, dodać pokrojoną w plastry
polędwicę i dusić jeszcze przez kilka minut, obracając plastry
mięsa na drugą stronę. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL