ßßß Cookit - przepis na PODGRZYBKI W ŚMIETANIE

PODGRZYBKI W ŚMIETANIE

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ponieważ mam u siebie w sklepie mrożone podgrzybki postanowiłam je wypróbować. Dotychczas robiąc grzyby w śmietanie korzystałam ze świeżych darów lasu i nigdy nie sądziłam, że te mrożone nie będą wcale ustępowały świeżym... ani smakiem... ani zapachem.
Uczta była niebiańska...
Składniki:
ok 50 dkg (oczywiście może być więcej) podgrzybków
1 duża lub 2 mniejsze cebule
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
duży pęczek natki pietruszki
śmietana
sól, pieprz
Grzyby odmrozić, pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Natkę opłukać i pokroić.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić pokrojoną cebulę, oprószyć solą i zeszklić. Dodać grzyby i na silnym ogniu smażyć chwilę, delikatnie mieszając. Trzeba pilnować aby się nie przypaliły.
Do grzybów dodać sporo natki pietruszki oraz śmietanę, doprawić solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu około 20 minut podlewając niewielką ilością wody.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/02/podgrzybki-w-smietanie.html