Wykonanie
Ponieważ mam u siebie w sklepie mrożone podgrzybki postanowiłam je wypróbować. Dotychczas robiąc
grzyby w
śmietanie korzystałam ze świeżych darów lasu i nigdy nie sądziłam, że te mrożone nie będą wcale ustępowały świeżym... ani smakiem... ani zapachem.Uczta była niebiańska...Składniki:ok 50 dkg (oczywiście może być więcej) podgrzybków1 duża lub 2 mniejsze
cebule2 łyżki
masła2 łyżki
oliwy z oliwekduży pęczek
natki pietruszkiśmietanasól,
pieprzGrzyby odmrozić, pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Natkę opłukać i pokroić.Na patelni rozgrzać
oliwę i
masło, wrzucić pokrojoną
cebulę, oprószyć
solą i zeszklić. Dodać
grzyby i na silnym ogniu smażyć chwilę, delikatnie mieszając. Trzeba pilnować aby się nie przypaliły.Do
grzybów dodać sporo
natki pietruszki oraz
śmietanę, doprawić
solą i
pieprzem i dusić na wolnym ogniu około 20 minut podlewając niewielką ilością
wody.